Tai Chi Tao Qi Gong en Chi Choice

innerlijke glimlach

De innerlijke glimlach meditatie

De innerlijke glimlach meditatie

Een oefening die ik telkens weer doe, is de oefening van de innerlijke glimlach.
Een simpele oefening, krachtig en prachtig in zijn eenvoud, met een niet te onderschatten helende en welzijn bevorderende uitwerking. Ze versterkt ook het immuunsysteem.
Deze oefening kun je je het makkelijkst eigen maken zittend op een stoel. Voel eerst hoe je zit, word je gewaar van het contact dat je voeten maken met de vloer. Voel je billen en rug op de stoel en de kleding op je huid, overal. Voel dan het contact van de lucht op je blote huid. Volg met je aandacht de contouren van je lichaam en teken je zelf uit. Kijk naar jezelf zoals je hier zit, met een vriendelijke blik.
Vind dan in je herinnering of visualiseer iets of iemand die of dat je werkelijk doet glimlachen. Iemand die je lief vindt die met open armen op je af komt rennen, bij je op schoot kruipt, lacht, een goeie grap, een grappige situatie....Als je iets gevonden hebt, geniet dan eerst even van jouw glimlach, word je gewaar, ervaar de uitwerking.
Vervolgens stel je je voor dat je heel gemakkelijk op het bruggetje van de ademhaling, de glimlach mee naar binnen neemt. Glimlach eerst van binnen uit naar je ogen en voel hoe je ogen zich ontspannen, je blik zachter, opener en vriendelijker wordt.
Elke keer dat je inademt neem je nu de glimlach verder en dieper je lichaam mee in. Voel hoe de plekken waar je naar glimlacht (lichaamsdelen, spieren, organen, pijnplekken, wat dan ook, kijk wat zich aandient) verzachten, zich ontspannen , misschien wel terugglimlachen en geheeld worden. Neem je tijd en GENIET! Laat jezelf vol-, door- en overstromen met glimlach. Straal!