Tai Chi Tao Qi Gong en Chi Choice

welkom

Welkom bij Qi Gong Hoorn

Ook voor Tai Chi Tao en Tai Chi Choice. Voor innerlijke vrede en harmonie.

De oefeningen van de Tai Chi Tao Qi Gong zijn een hele prettige manier om aan je lichamelijke en geestelijke conditie te 'werken' en je te helpen helen en ontspannen. Qi Gong betekent letterlijk Energie Oefening, voor het activeren van de levenskracht. Tao staat voor de weg, het levenspad. Deze oefeningen worden al eeuwen gedaan ter bevordering van de gezondheid, verlenging van het leven en gewoon om je goed te voelen! Tijdens de anderhalf uur durende les doen we o.a. eenvoudige oefeningen om de Chi (je levensenergie) te vergroten, we doen lichte, makkelijk aanpasbare bewegings- oefeningen verbonden met de vijf elementen uit de Oosterse filosofie en meditatieve ontspanningsoefeningen. Een deel van de les doen we zittend op een stoel. Een oefening die telkens terugkomt is de oefening van de Innerlijke Glimlach :-)

Er is Meditatief Wandelen, ook heerlijk ontspannend. Iedereen kan TaiChiTao beoefenen, het is geschikt voor alle leeftijden en elke lichamelijke conditie. Je voelt je prettig, heel en compleet.

Er zijn lessen op de dinsdagochtend, van 9.30 tot 11.00 in Wijkcentrum de Huesmolen, Huesmolen 60 en op de donderdagavond, van 19.30 tot 21.00 uur in de Lutherse Kerk op het Ramen 4, ingang ernaast in de Tempelsteeg.  Beide in Hoorn. De kosten bedragen 5 euro per les. Ook een proefles is 5 euro waard.
Voor meer informatie: Natalie Bosscher, tel. 06-45244451 of n.bosscher@quicknet.nl.
N.B.: de les van dinsdag 13 augustus gaat niet door, graag tot ziens in september! 😊
In de zomer: de dinsdaglessen zijn buiten! de laatste buitenles is op dinsdag 13 augustus. Verzamelen bij de ingang van wijkcentrum de Huesmolen, aan de kant van de Parkeerplaats bij Zwemschool Schermer. De donderdaglessen beginnen weer op 5 of 12 september. Dinsdag begint op 10 september. Ik ben op vakantie van maandag 19 augustus t/m eerste week september. Fijne zomer! :-)

“Het is meditatief bewegen, ontspannend en rustgevend”
“Na twintig jaar rugpijnen geen klachten meer”
“Je essentie is ontspannen, je voelt je thuis in jezelf”
“Om je ieder moment bij jezelf op je gemak te voelen”
“Het is oplettend, alert, verheugd, gecentered, liefdevol, vloeiend genieten!”

Kom een keer meedoen, je bent altijd welkom!
 
5 elementen oefening de Harmonie :-)